Sales Engineer

Delft Fulltime Bachelor

Pak je graag grote industriële projecten op hoogstaand niveau aan op het gebied van unieke gepatenteerde maatwerktechnologie? Doe je dat graag voor toonaangevende bedrijven zoals Pfizer, DSM, Canon, Bayer en Nestlé? Voor wie je als specialist dé gesprekpartner en adviseur bent. Vanuit een ambitieuze, dynamische en internationale omgeving met veel vrijheid en verantwoordelijkheid? Dan ben jij de Sales Engineer die we zoeken!

De Sales Engineer Techniek die wij zoeken wordt de cruciale schakel tussen JOA en haar (internationale) opdrachtgevers. Met jouw technische kennis, enthousiasme en commercieel gevoel ben jij de perfecte persoon om de klantvraag en de duurzame luchtoplossingen van JOA bij elkaar te brengen. Proactief zie en herken je kansen in de markt. Je hebt een ‘can do’ mentaliteit en combineert technische knowhow met de ambitie voor commercieel succes.

Wie ben jij?

Jouw uitdaging wordt om het netwerk van JOA te laten groeien en binnenkomende leads op te volgen. Op basis van onze gepatenteerde high-tech oplossingen zoekt je naar nieuwe kansen in de markt en bouw je bestaande relaties uit. Je inventariseert de aanvragen en analyseert deze samen met het engineeringsteam. Dat werk je uit tot een aantrekkelijke maatwerkoplossing voor de klant. Jij bent de architect van de deal.

Daar sta je niet alleen voor! Je werkt samen met de marketingafdeling aan de marktbewerking en nieuwe proposities. Met operations en engineering werk je aan technisch maatwerk. Jij bent in charge en de spil waar het om draait.

Jouw gesprekspartners lopen uiteen van maintenance, proces engineers tot plantmanagers en directie van de grootste bedrijven ter wereld. Letterlijk. Je kent hun wereld en weet wat er speelt. Je initieert en hebt contact op verschillende niveaus. Met jouw technische achtergrond zie je kansen in de markt en ga je klanten benaderen en bezoeken.

Over JOA Air Solutions

Bij JOA houden we ervan om gecompliceerde technische uitdagingen op te lossen en innovatieve producten uit te vinden. Met het doel om oplossingen te creëren voor een ​​gezonde omgeving, procesverbetering en kostenreductie bij onze klanten.

Alles is gericht op het bieden van duurzame high tech oplossingen op het gebied van Stof, Damp en Energie aan de grootste internationale spelers in de (proces)industrie. JOA is een gerenommeerd ontwerper en fabrikant van state off the art luchtfiltratiesystemen. We voeren grote multidisciplinaire maatwerkprojecten uit, die gebaseerd zijn op eigen gepatenteerde technologie.

Als je op zoek bent naar een organisatie die zijn medewerkers op de eerste plaats zet en tegelijkertijd vooroploopt binnen de techniek, ben je thuis bij JOA. Je werkt samen met de scherpste geesten die de wereld willen veranderen met innovatieve technologie en opmerkelijke duurzame oplossingen.

Over de positie

Wij zoeken een Sales Engineer met ervaring in (complexe) technische maatwerkoplossingen in een industriële omgeving. Bij voorkeur heb je een bestaand netwerk binnen de chemie, food- of procesindustrie. Je hebt een proactieve houding en perfecte communicatie skills. Je bent resultaatgericht en denkt in kansen waarbij je vertrouwt op je technische knowhow. Daarnaast vinden we de volgende punten belangrijk:

 • Je hebt een achtergrond in procestechniek/-engineering.
 • Je kan snel schakelen op verschillende niveaus.
 • Je hebt een technische bachelor of master opleiding afgerond.
 • Een bewezen trackrecord in verkoop, consultancy of accountmanagement is een duidelijke pre.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must.

Mocht je niet overal aan voldoen, maar wel veel raakvlakken hebben met bovenstaande en zeer gemotiveerd zijn, dan willen we ook graag met je in contact komen.

Wat bieden wij?

Naast een zeer dynamische en verantwoordelijke baan in een innoverende en internationale technisch hoogwaardige omgeving bieden wij:

 • Een goed basissalaris. Afhankelijk van kennis en ervaring variërend van € 3.300,- tot € 6.000,-.
 • Een zeer interessante prestatiebonus.
 • Auto van de zaak.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en zelfstandigheid.
 • De mogelijkheid om – deels – vanuit huis te werken.

Solliciteer vandaag!

Spreekt de vacature van Sales Engineer jou aan en ben je benieuwd of je in aanmerking komt? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via bas.vandenbogerd@joa.nl. Acquisitie door derden wordt niet geapprecieerd.